EST - 2020

House of Spirits Distillery.


Iza destilerije House of Spirits stoje dva strastvena putnika i ljubitelja vrhunskih jakih alkohola koja su na ideju stvaranja destilerije došli na svom proputovanju kroz Novi Zeland, Kanadu i Škotsku.

Jedna izjava promijenila je sve. "Imam preko 20 godina iskustva,a najbolji savjet koji Vam mogu dati je da kada radite alkoholna pića, najvažnije je da ga radite po svom "guštu" jer čak i ako ga nikome ne uspijete prodat na kraju dana bar ćete vi imati u čemu uživat", rekao je iskusni "master distiller". Ovom rečenicom započela je naša priča. Stvorila se ideja koja je danas naša stvarnost.

Ivan i Hrvoje, prvo upisuju školu za destilere u Hrvatskoj te program za destilere u Nizozemskoj u nastojanju da svoje znanje dovedu do perfekcije.

Kako to obično bude, početak je trnovit stoga svojom ušteđevinom kupuju opremu i započinju svoju priču u bakinoj garaži. Cijeli proces, od odabira sirovine, destilacije, punjenja proizvoda i lijepljenja etiketa odrađuje dva para ruku. Mi smo, u svakom smislu tih riječi, prava mala craft destilerija.


OD IDEJE DO STVARNOSTI

Priča o našim destilatima


Vrlo brzo otkrivamo da su Hrvatska borovica i ostali začini, savršeni za izradu vrhunskog gina.

Zatim krećemo u potragu za dalmatinskim limunom, ličkom borovicom te plodovima bazge s Medvednice.

Kada sastojke pažljivo spojimo, dobijemo vrhunsko hrvatsko craft piće - gin Agramero.

EST 2020

Potraga za savršenim balansom


Svako jako alkoholno piće koji izađe iz naše destilerije produkt je isprobanog starog recepta baziranog na mnogo pokušaja i promašaja, sve dok ne dobijemo siguran osjećaj da je to upravno ono što smo tražili.