RUM

SPASIT ĆEMO HRVATSKU!!! AL' SAMO OD RAKIJE

Dragi avanturisti i ljubitelji dobrog pića - upozorenje!!


Svako daljnje čitanje ovog teksta može Vas zaraziti našim entuzijazmom i navesti da se uključite u naš projekt koji će lupiti rakiju mučki ispod pojasa i osloboditi Hrvatsku od njene vječite dominacije!
Predstavljamo Vam „banana“ projekt - RUM KIKIMORA naše destilerije House of Spirits iz Zagreba koja se hrabro suočila s izazovom stvaranja vrhunskog craft ruma s bananom. No, ne možemo to učiniti bez vaše pomoći! Nakon što je zbog našeg lošeg Španjolskog (6 mjeseci Duolinga i nekoliko napetih telenovela) došlo do nesporazuma i stiglo nam je "krivo punjenje" banane iz Južne Amerike nije nam preostalo ništa drugo nego napraviti jedan dobar „tradicionalni starohrvatski“ recept ruma od banane kojeg su još stari Omiški gusari „grgljali“ ploveći Jadranskim morem (u neprimjerenim količinama, kako to tradicija nalaže naravno). Tako je već prošlo godinu i pol dana u kojoj smo isprobavali razne metode fermentacije i destilacije ruma dok napokon nismo bili zadovoljni rezultatom.
Baza našeg ruma su melasa te banana. Osim same baze ruma koju smo dugo pripremali tu su i komiški rogač, muškatni oraščić, piment papar i kora naranče. Tko god je probao naša dosadašnja pića, zna da su kod nas izražene arome sastojaka u pićima. Nakon destilacije, rum smo stavili na odležavanje u bačvu slavonskog hrasta, u kojoj smo prethodno imali šljivovicu (ironija?), kako bi mu dali dodatan hrvatski/tradicijski štih i kompleksniji okus.
Čemu cijeli ovaj tekst? Doslovno jer želimo „izmusti“ 50 Eura od tebe, a zauzvrat nudimo bolju ponudu nego što Krešo ponudi u Potjeri, iako zna da će ti i to malo što ponudi izbiti iz džepa. Bit ćemo bolji od njega i za tih 50 Eura ponuditi ekskluzivu - bocu prvog izdanja odležanog ruma Kikimora (0.7 Litara), koja je limitirana za prvu bačvu te će maksimalno 300 boca biti predviđeno za prodaju.
Ali to nije sve!!! Svaka prodana, limitirana boca imat će personaliziranu zahvalu na Vaše vlastito ime i prezime i numeraciju na etiketi te 15% popusta na SVE naše proizvode u trajanju od 2 godine.
Prema našem mišljenju ne morate biti ni preveliki fan ruma da bi ste nas podržali, jednostavno smo mišljenja da bolji i unikatniji poklon od ovoga nikada nećete pronaći. Svjesni smo da je ovaj projekt protivno svemu što su nas majke učile kad bi nam prije izlaska iz kuće ubacile koju kunu u džep, dok stari ne gleda, i šapnule: „nemoj sve spiskati na alkohol, sine/šćeri“. Mi smo čista suprotnost i svečano obećavamo da ćemo svaku kunu „spiskati“ na alkohol. Ne brinite ozbiljna smo mala destilerija koju vode "neozbiljni" ljudi.
Zašto smo se odlučili na ovu pretprodaju (koja je ujedno i crowdfunding) sada kada smo već na samom kraju projekta ?
Jednostavno želimo vidjeti da li Lijepoj Našoj ima ljudi zainteresiranih za craft rum kojeg će s guštom natočiti u čašu i pijuckati uz Potjeru ,a ne da ga mora ubaciti u kolač jer za ništa drugo nije. Mislim, da se ne lažemo, zapeli smo i s financiranjem posljednjeg koraka – opremanje sa staklenom ambalažom i etiketom, nakon što smo opremili destileriju i proizveli rum. Prototip etikete možete vidjeti na slikama - na ilustraciji se nalazi Gradec koji je okružen šećernom trskom i bananama u kojega smo „strpali“ i našu destileriju te nas dva patnika koja se muče oko kotla, kao i Vaše ruke koje uletavaju i spremno pomažu( financijski, ne brinite nećete morati guliti banane). Sunce na središnjem dijelu ilustracije je isključivo kao metafora koja prikazuje da će i nama u destileriji jednoga dana svanuti. Važno je napomenuti da se ova pretprodaja odvija isključivo preko houseofspirits.hr s postavljenim limitom na 300 boca ( da mama, i ti ćeš morati preko stranice, nema nepotizma kod nas.)
I za kraj, „lansiranje“ hrvatskog craft ruma Kikimora planirano je za kraj 9. mjeseca 2023. godine. Zajedno ćemo stvoriti povijest i dokazati da Hrvatska može biti ponosna na nešto više od rakije. Podržite našu crowdfunding kampanju i zajedno ćemo nasamariti tradicionaliste i donijeti svijetu najhrabriji i najbananastiji rum ikad napravljen! Hvala Vam na podršci i obećavamo da će svaka kap našeg ruma biti puna avanture i odličnog okusa!
"Kikimora, jer život je prekratak da bi samo rakiju pili!"
P.S: Molimo Vas da ovu ekskluzivu podijelite dalje s prijateljima za koje znate da su u nekoj lovi.